Rechtszaak tegen Erasmus Universiteit om bindend studieadvies

Rechtszaak tegen Erasmus Universiteit om bindend studieadvies

Het is in strijd met de wet dat studenten in hun eerste jaar alle zestig studiepunten moeten halen, stelt het Landelijke Studenten Rechtsbureau (LSR). Ze zijn een juridische procedure begonnen tegen de Erasmus Universiteit.

Aan de Erasmus Universiteit moeten studenten in het eerste jaar alle zestig studiepunten behalen, willen ze hun studie voortzetten. Tilburg University hanteert een aantal van 42 studiepunten, 70 procent dus. De LSR wil nu van de rechter horen of studenten die geen 60 punten behalen, ten onrechte worden weggestuurd in Rotterdam. Volgens de wet zou een instelling een bindend studieadvies mogen hanteren bij de ongeschiktheid van een student. Maar is een student die nét geen 60 studiepunten behaalt, ongeschikt?

De Erasmus Universiteit ‘betreurt het proefproces’, laat EUR-woordvoerder Jacco Neleman weten tegenover Erasmus Magazine. Volgens Neleman heeft de universiteit het bindend studieadvies juist op 60 studiepunten ingesteld om studenten zo goed mogelijk hun eerste jaar door te helpen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.