TSB begroting: dip zonder zorgen

Aimabel gaat het er aan toe in de faculteitsvergadering van TSB. Rustig wordt de begroting doorlopen, links en rechts een technische vraag die zonder hapering door hoofd Financiën Wietske van Zwol wordt beantwoord. Zij krijgt ook complimenten voor het transparante stuk. De studentenfractie roemt de goede uitwerking van de studievoorschotsgelden.

Er is alleen nog wat financiële ongelijkheid op de sociale faculteit en daar komen vragen over. De reserves van MTO en Sociale Psychologie zijn al jaren te hoog, en deze departementen moeten dus flink interen op hun reserves. Ook Tranzo is ‘rijk’ maar moeten veel in reserve houden omdat ze grotendeels afhankelijk zijn van tijdelijk onderzoeksgeld. Tranzo moest echter wel haar begroting op zijn laatst nog bijstellen omdat GGZ-instelling Virenze failliet is gegaan. Virenze financierde een leerstoel en detachering bij Tranzo.

Het totale TSB budget vertoont in 2018 en 2019 een dip. Volgens het begrotingsstuk vertaalt zich dat vooral naar Personeelswetenschappen, Organisatiewetenschappen en Sociologie, zij worden ondersteund door de wat rijkere departementen. In de vergadering werd er vooral over de laatste twee gesproken. Hilde Augusteijn, promovendus, vroeg naar het inlopen op de reserves bij Organisatiewetenschappen en Sociologie. Decaan Schuit: “We zijn bezig met het bijspijkeren, we hebben al grote stappen gezet, sommige dingen kunnen niet onmiddellijk opgelost worden. Er zijn een paar jaar terug minder studenten geworven voor deze studies, waardoor er een dip in de eerste geldstroom zit. Van Zwol (hoofd Financiën van de faculteit red.) zal in gesprek blijven met deze departementen.” Augusteijn: “We willen wel graag weten wat er op termijn gedaan wordt aan deze scheve verdeling van financiën.” Dat werd onderschreven door de studentenfractie. De decaan zei toe hier naar te kijken maar een concreet plan is er nog niet, omdat er op dit moment te veel verandert in de financiering van het hoger onderwijs. 

Maar eind goed al goed. Na een korte schorsing werd de begroting goedgekeurd door de Faculteitsraad TSB. 

 

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.