Tien met griffel voor schrijfcentrum, maar weten studenten het te vinden?

Tien met griffel voor schrijfcentrum, maar weten studenten het te vinden?

Het scriptorium kreeg een uiterst positieve evaluatie. Vraag is alleen of alle studenten ons academische schrijfcentrum weten te vinden.

De leden van de universiteitsraadcommissie Onderwijs en Onderzoek (O&O) bespraken vandaag de recente evaluatie van het scriptorium. Het schrijfcentrum blijkt zowel door de geholpen studenten als docenten zeer positief te worden gewaardeerd. Daarbij werd vermeld dat het centrum ruim binnen het budget bleef. De medezeggenschapspartijen kwamen daarom met veel lof. Wel werd de vraag aan rector Emile Aarts gesteld of er meer aan de zichtbaarheid van het centrum kon worden gedaan. Door ernaar te verwijzen via Blackboard, kunnen wellicht meer studenten ervan profiteren.

De rector antwoordde hierop dat het maar de vraag is of het centrum niet wordt gevonden door de beoogde doelgroep. De scriptiebegeleider aan de faculteit blijft de eerste verantwoordelijke om de student te begeleiden. Pas wanneer een student blijkt te kampen met een zodanig gebrekkige schrijfvaardigheid dat de docent het niet zomaar kan oplossen, is het tijd ‘om professionele hulp in te roepen’ van het scriptorium. De schrijfhulp is dan ook niet bedoeld voor studenten die hun fluwelen pennetje willen verfijnen, maar voor degenen die worstelen een acceptabel niveau te bereiken. De indruk van de rector is dat deze groep de weg ernaartoe weet te vinden. Mocht dat anders zijn, zei hij, dan wil hij die signalen graag horen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.