Gewoon tentamens tijdens EBT

Studenten lopen er ieder jaar weer tegenaan: willen ze volop bedrijvendagen platlopen om het cv te laten checken en met recruiters te babbelen, hebben ze tentamens. Dat moet anders, vindt studentenfractie ECCO. Dit jaar lukt het echter niet meer om het anders te plannen.

Een economie- en managementstudent zit veel in de collegebanken en boven de boeken, maar om carrière te maken moet je meer doen. Daarom organiseert studievereniging ASSET al jaren de Economic Business weeks Tilburg (EBT). Tijdens de dit jaar drie weken durende EBT van 9 t/m 20 april kunnen studenten onder meer hun LinkedIn- en cv laten checken, zich laten inspireren tijdens de Business Night en, helemaal belangrijk, in contact komen met bedrijven als KPMG, KPN en Coolblue. Er is maar één probleem: tijdens deze weken zijn er ook gewoon tentamens. 

Een doorn in het oog van studentenfractie ECCO, bleek al eerder tijdens de faculteitsraadvergaderingen van Tilburg School of Economics and Management (TiSEM). Vooral de bedrijvendagen, dit jaar 12, 13, 16, 17 en 18 april, worden gezien als cruciaal. Ook vandaag brengt ECCO het punt ter sprake. Kunnen de tentamens om de bedrijvendagen heen worden georganiseerd, zodat studenten de bedrijven niet mislopen?

Het antwoord blijft nog even in het midden. Vice-decaan onderwijs Philip Joos merkt op dat hij de wens begrijpt en laat weten dat de EBT gezien wordt als een belangrijk criterium om in overweging te nemen. Maar drie weken is lang, dus hij gaat zeker niet beloven dat er gedurende de gehele EBT geen tentamens zijn. Er zal echt alleen gekeken worden naar de bedrijvendagen. Dit jaar kon er niets meer verzet worden, tentamens staan al vrij vroeg in steen gebeiteld. Voor volgend collegejaar is Joos in overleg met de EBT. Wellicht valt er dan wél iets te regelen. Daar komt hij nog op terug.

Studentenfractie ECCO laat na afloop van de raad desgevraagd aan Univers weten dat in ieder geval de opleidingsspecifieke dagen niet samenvallen met tentamens. Een schrale troost, want die staan weer helemaal los van de bedrijvendagen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.