Drees en Moerel toegetreden tot KHMW

Willem Drees is verkozen tot lid van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) in Haarlem. Ook Lokke Moerel gaat de gelederen versterken.

In totaal heeft het KHMW twintig nieuwe ‘leden’ benoemd voor 2018. Drees, decaan van  de Tilburg School of Humanities and Digital Sciences, is in dit rijtje de enige Tilburgse prof die is toegetreden.

Naast leden benoemt de KHMW ook ‘directeuren’: figuren uit het bedrijfsleven met een sterke positie in de maatschappij. In dit rijtje vinden we Lokke Moerel terug, naast advocaat bij Morrison & Foerster ook werkzaam als hoogleraar Global ICT Law aan Tilburg University. Moerel is onder meer gespecialiseerd in Artificial Intelligence en wetgeving over data privacy.

Tilburgse inbreng

De KHMW telt ongeveer 380 directeuren en 480 leden hoogleraren en is opegricht in 1752. Doel van de instelling is om samenleving en wetenschap dichter bij elkaar te brengen. Dat doet de KHMW onder andere door het veelvuldig uitreiken van prijzen aan scholieren, studenten en wetenschappers. De nieuwe leden en directeuren voor 2018 komen vandaag bijeen in Haarlem.

Andere Tilburgse leden zijn onder meer Eric Postma, Herman Beck, Lans Bovenberg, Paul Scheffer, Corien Prins, Emile Aarts, Sylvester Eijffinger en Guus Extra.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.