Academie-kus voor #WOinactie

De Academie-Kus 2018 is uitgereikt aan #WOinactie. Uva-hoogleraar Rens Bod, initiatiefnemer van de petitie, nam de prijs in ontvangst. De prijs is bedoeld voor mensen die zich inspannen voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

De petitie #WOinactie vond vorig jaar veel weerklank in de academische wereld. In de petitie wordt gesteld dat de werkdruk onder universitair personeel ‘onacceptabel hoog’ is en dat er steeds minder wordt geïnvesteerd in wetenschappelijk onderwijs. Daarom moeten er vierduizend nieuwe docenten bijkomen en moet de kwaliteit van onderwijs verbeteren.

De petitie is eind 2017 met 5.085 handtekeningen overhandigd aan de Tweede Kamer. Toch blijft het voorlopig stil in Den Haag. Bod: “Ondanks veel aandacht, heeft onze petitie niet geleid tot de noodzakelijke middelen en docenten. Daarom gaat #WOinactie door. De Academie-Kus is daarbij een steun in de rug.”

Naast #WOinactie waren de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en Beter Onderwijs Nederland (BON) genomineerd.

Het was de tweede keer dat de VAWO de Academie-Kus uitreikt. De VAWO werd in 1963 opgericht en komt op voor de belangen van het personeel van universiteiten, onderzoekinstellingen en universitaire medische centra.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.