Cube genomineerd voor award

Het splinternieuwe Cube is nog niet open voor studie en onderwijs en nu al genomineerd voor een duurzaamheidsprijs.

Op een shortlist van 55 genomineerde gebouwen van over de hele wereld staat Cube. Het nieuwe onderwijs- en zelfstudiegebouw kan een award krijgen voor duurzaamheid. Er is een publieksprijs waar nu stemmen voor uitgebracht kunnen worden. Het is even zoeken, maar Cube staat op de tweede rij, derde plek.

Andere genomineerde Nederlandse gebouwen zijn het Lidl distributiecentrum in Waddinxveen, het gebouw van de Nationale Postcode Loterij én een appartementencomplex, beide in Amsterdam.

Omdat duurzaamheid belangrijk is bij bouwprojecten, organiseert wetenschaps- en techniekcollectief BRE de BREEAM Awards 2018. Hiermee moet aandacht en lof gegenereerd worden voor duurzame bouwprojecten. De winnaar wordt 6 maart in Londen bekendgemaakt.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.