Tilburg University werft nu ook in Groningen

Ook in Groningen weten ze tegenwoordig dat de ambitieuze student in Tilburg terecht kan voor een masteropleiding. Want wie een kijkje neemt op de websites van de universiteitsbladen van bijvoorbeeld Amsterdam, Leiden, Utrecht en Groningen, ziet advertenties van Tilburg University. Met in het bijzonder: de master ‘Public Governance’. Vaart de marketingafdeling van deze universiteit een nieuwe koers?

Adverteren op het ‘terrein’ van concurrerende universiteiten is niet ongewoon. Zo sierden advertenties van de Universiteit van Amsterdam vorig studiejaar de wandelroute vanaf het treinstation naar Tilburg University. Ongewoner is dat deze universiteit haar pijlen niet alleen op Noord-Brabant en Limburg richt, maar ook op de rest van het land.

Harde knip

Die koerswijziging is een reactie op de invoering van de harde knip in 2013, zegt Hedvig Niehoff, directeur Marketing en Communicatie van deze universiteit. ‘Die veroorzaakt een grotere uitstroom. Het is niet meer vanzelfsprekend dat studenten naast hun bachelor ook hun master aan Tilburg University volgen.’ De harde knip is de afspraak dat studenten niet aan hun master mogen beginnen voordat ze hun bachelor hebben afgerond. Voorheen zat daar speling. Haalde je één of twee vakken niet, dan mocht je toch vast beginnen aan je master, om studievertraging te voorkomen.

Tilburg University maakt niet alleen reclame voor masteropleidingen, ook voor bacheloropleidingen. De afzetmarkt in Noord-Brabant krimpt: er komen steeds minder afgestudeerde vwo’ers. ‘Dat is een landelijk probleem, maar boven de rivieren zet die krimp pas over een paar jaar in,’ zegt Niehoff.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.