Wanneer komt het nieuwe food court?

De universiteitsraad buigt zich dit voorjaar over de nieuwe vastgoedvisie van de universiteit. Hoe gaat de campus eruit zien in de komende jaren? Reikhalzend wordt uitgekeken naar het ‘food court’, maar wanneer zou die er komen?

In de Commissie Financiën en Infrastructuur (CFI), begin februari, gaf vastgoedmanager van Tilburg University, Paul Hoeijmans, de medezeggenschap een inkijkje in de vastgoedstrategie 2018-2025. Die moet dit voorjaar zijn beslag krijgen.

De vastgoedplannen zouden eigenlijk al in de universiteitsraad van 9 februari worden behandeld. Tijdens het CFI bleek echter al dat nog te veel vragen onbeantwoord bleven. Daarom besloot het College van Bestuur de vastgoedvisie op te schuiven naar de volgende cyclus van de universiteitsraad, in april. Wel konden uit het CFI al wat contouren worden opgemaakt, dit met het voorbehoud dat op dit moment nog lang niet alles in steen gebeiteld is.

De prioriteit ligt bij het scheppen van onderwijsruimte voor nieuwe studenten en dat is niet onlogisch gezien de groeiambitie van de universiteit. Onderwijs- en zelfstudiecentrum Cube wordt dit jaar nog in gebruik genomen. Vanaf 2020 wordt er waarschijnlijk gebouwd aan twee nieuwe gebouwen voor onderwijs. Eén ervan komt op de plaats van de parkeerplaats naast TIAS (parkeren gaat dan ondergronds). Daar krijgt het nieuwe College of Entrepeneurship een plaats. Daarnaast komt er volgens de laatste plannen een nieuw gebouw met meer onderwijsruimte op de plaats van het huidige Prismagebouw. In 2020 komen er ook Mindlabs in de Spoorzone. Pas daarna, in 2021, staat het nieuwe Food Court op het programma, een nieuw restaurant dat moet voorzien in een variëteit aan keuzen. Dit nieuwe gebouw moet ook ruimte bieden aan de studieverenigingen.

Nog een paar highlights: er komt meer woon- en sportruimte voor studenten (bijvoorbeeld op de plek waar nu de moskee gevestigd is) en er wordt gekeken naar meer parkeergelegenheid, met een parkeergarage gepland voor 2023. TIAS, Dante, Montesquieu en Academica worden, net als Koopmans op dit moment, op termijn gerenoveerd.

De medezeggenschapspartijen lieten al doorschemeren dat ze het foodcourt liever eerder zien verschijnen: het is volgens hen een faciliteit waar veel medewerkers en studenten op zitten te wachten. De studentenpartijen zien ook liever een andere oplossing voor de ombouwplannen voor het Esplanade-gebouw. De studieverenigingen zouden hier tijdelijk plaats moeten maken voor het College of Entrepeneurship, in afwachting van het gereedkomen van het nieuwe gebouw. Het zou betekenen dat de verenigingen tijdelijk uit moeten wijken naar de Sterreflat even buiten de campus, maar de studenten gaven al aan het belangrijk te vinden aanwezig en zichtbaar te zijn op de campus.

Het CvB gaf al aan te kijken of de planning kan worden aangepast en het food court wellicht naar voren kan worden gehaald. Er kan nog van alles wijzigen en de realisatie is sowieso afhankelijk van de daadwerkelijke groei van studenten.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.