Gratis sportkaart internationale student: sigaar uit eigen doos?

Gratis sportkaart internationale student: sigaar uit eigen doos?

De universiteit wil studenten van buiten de EU vanaf aankomend studiejaar een gratis sportkaart aanbieden. Ook is een maand geleden besloten om het instellingscollegegeld dat zij betalen met 100 euro te verhogen. Twee zaken die geen verband met elkaar houden, volgens de universiteit. Of is het toch een sigaar uit eigen doos?

De gratis sportkaart moet Tilburg University laten concurreren met andere universiteiten, die internationale studenten vaak een full package aanbieden: huisvesting én gratis sportmogelijkheden. Het betekent dan wel dat het sportcentrum inkomsten misloopt. Tegelijkertijd kampt het centrum nog altijd met een begrotingstekort van 143.000 euro. Desalniettemin laat het sportcentrum bij monde van manager evenementen Inge Schepers  weten achter het voorstel te staan: “De universiteit ontvangt door de verhoging van de instellingscollegegelden meer inkomsten, die moeten terugvloeien naar het sportcentrum.”

Hedvig Niehoff, directeur Marketing en Communicatie, bevestigt dat het geld voor de sportkaart vanuit de collegegelden worden betaald: “Het is natuurlijk niet zo dat het sportcentrum die sportkaarten gratis weggeeft. Het is doorberekend in het instellingscollegegeld. De verdiensten komen uiteindelijk bij het sportcentrum terecht.”

Kootstra benadrukt echter dat het hier niet gaat om een sigaar uit eigen doos, de verhoging van het collegegeld is er niet om de gratis sportkaast te betalen: “Die dingen moet je los van elkaar zien. Het instellingscollegegeld gaat niet omhoog vanwege de gratis sportkaart, maar vanwege het opnieuw instellen van de indexering. Er gebeuren zoveel dingen parallel, dat betekent niet dat er een causaal verband is.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.