Geert Duijsters nieuwe Decaan Tilburg School of Economics and Management

Geert Duijsters nieuwe Decaan Tilburg School of Economics and Management

Geert Duijsters wordt vanaf 1 januari 2019 de nieuwe decaan van de Tilburg School of Economics and Management (TiSEM). Momenteel is Duijsters nog vice-decaan Onderzoek en hoogleraar Entrepreneurship and Innovation bij TiSEM. Hij neemt het stokje over van Lex Meijdam. 

Geert Duijsters (1966) is gepromoveerd in Economie en Bedrijfskunde aan Maastricht University. Hij was eerder academisch directeur van de ECIS Graduate School (Eindhoven University of Technology), het Brabant Center of Entrepreneurship, het India Institute Maastricht, het Tilburg Center of Entrepreneurship, en de CentER Graduate School. Als vice-decaan heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling van een sterk onderzoeksklimaat aan Eindhoven University of Technology en Tilburg University.

Zijn academisch werk is invloedrijk, zowel op academisch gebied als in de praktijk. Hij is een van de meest geciteerde onderzoekers aan Tilburg University en heeft, al dan niet samen met andere auteurs, zeven boeken geschreven en meer dan honderd artikelen die zijn verschenen in internationaal erkende wetenschappelijke tijdschriften. Als expert op het gebied van samenwerkingsverbanden is hij betrokken geweest bij projecten voor een groot aantal multinationale ondernemingen, de Europese Commissie, de Verenigde Naties, en de OECD.

Het College van Bestuur noemt Duijsters “een ervaren en ondernemend leider, met een uitstekende wetenschappelijke reputatie en een uitgebreid internationaal netwerk. Dit stelt hem in staat om zowel met academici als met mensen uit de praktijk te werken. Hij is een gedreven, pragmatisch en empathisch leider. Zijn bestuurlijke ervaring maakt hem een uitstekende kandidaat.”

Duijsters: “Ik vind het een eer om de volgende decaan van TiSEM te worden. Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan de verwezenlijking van de ambities van de universiteit, met haar sterke gemeenschap van warme, ambitieuze stafleden en de nadruk die gelegd wordt op kwaliteit, integriteit, en impact – drie waarden waar ik me helemaal in kan vinden.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.