Uitslag verkiezingen: herstel SAM, maar Front wint

De stemapplicaties zijn gesloten en de uitslag is bekend: Front is de grote winnaar van de universiteitsraadverkiezingen met vijf zetels. SAM moet het met vier zetels doen het komend jaar. Toch zijn ze niet ontevreden.

Robin de Hoon van Front is dolgelukkig: “Zo geweldig, ik heb er geen woorden voor. Wij hebben samen als één hecht team maanden hiervoor gestreden! Iedereen van Front is erg betrokken geweest.”

Fractie SAM is niet ontevreden over de uitslag. In vergelijking met vorig jaar hebben ze een zetel gewonnen. Kevin de Bruijn: “Echt lijp dat we omhoog zijn gegaan. Volgend jaar nog een! Ik ben in ieder geval tevreden en ik weet dat de rest dat ook is.”

Tekst loopt verder onder de foto Uiteindelijk bracht 45,7 procent van de studenten hun stem uit, iets minder dan vorig jaar. Misschien een gevolg van de nieuwe regel dat er minder stemmenwervers over de campus mogen lopen.  

Thijs Pieters, secretaris van de  universiteitsraad, is blij dat de verkiezingen weer goed zijn verlopen.

Ook de uitslag van de medewerkersfracties zijn bekend. Daar blijft de zetelverdeling het komende jaar hetzelfde: Fractie Onafhankelijken met 6 zetels en TiU International met 3 zetels. 55,1 procent van de medewerkers stemden.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.