Onvrede over begroting JADS neemt toe

De medezeggenschap is nog niet gerustgesteld over de begroting van Jheronimus Academy of Data Science (JADS). De onvrede is zelfs toegenomen.

Zo’n twee maanden geleden kwam de begroting van JADS voorbij in een voorbereidend overleg van de universiteitsraad. Het tekort was groter dan afgesproken en veel bleef onduidelijk. De medezeggenschap gaf een negatief advies en wacht de bijgewerkte plannen af die meer duidelijkheid moeten geven over de bedrijfsvoering bij JADS.

Daarnaast krijgen de universiteitsraden van TiU en TU/e voor de zomer een presentatie over de ontwikkelingen bij JADS. En gisteren kwam er in de Commissie Financiën en Infrastructuur (CFI) alvast een uitgebreidere begroting langs, met ‘aanvullend cijfermateriaal’.

“Ik kan nog steeds niet zeggen of we op de goede weg zijn”

Deze uitgebreide begroting gaf medewerkersfractie Onafhankelijken meer reden om eraan te twijfelen of het wel goed gaat met JADS. Het blijkt bijvoorbeeld dat de personele kosten een groter aandeel innemen dan gedacht. Dat vindt Sebastiaan Vermeulen van Onafhankelijken vreemd, want de studentenaantallen blijven achter. “Een vreemde combinatie. En ik kan nog steeds niet zeggen of we op de goede weg zijn.”

“Ik ben ook erg teleurgesteld,” zegt Korine Bor van medewerkersfractie TiU International. “Als we dit vorig jaar gepresenteerd hadden gekregen, had ik misschien anders gereageerd, maar we zitten nu halverwege het boekjaar. En we kunnen eigenlijk nog niet zien wat de status is.” De studentenfracties SAM en Front vragen of er inzicht is in de aanmeldingen voor de JADS-opleidingen, nu de deadline voor vooraanmeldingen is verstreken.

Fractie Onafhankelijken vindt het lastig om positief te adviseren, maar deed dat voor nu toch. De overige fracties gaan nog in beraad.Univers bezocht JADS in Den Bosch, om te kijken hoe het daar gaat. Lees daarover: Big Data is Booming in Brabant

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.