Brand op het Professor de Moorplein

Het was voor de bewoners aan het Professor de Moorplein even schrikken deze week. Op een van de balkons vloog een bankstel in brand. De schade bleef gelukkig beperkt.

In de nacht van 3 op 4 juni brak omstreeks vier uur ’s nachts in een van de appartementen aan het Professor de Moorplein brand uit. Op de 10verdieping van het appartementencomplex was een bankstel dat op een balkon stond in brand gevlogen. Bewoners probeerden het vuur vervolgens met pannen water te blussen. Nadat de brandweer arriveerde was de brand snel volledig onder controle. De directe betrokkenen werden voor de zekerheid ook even door de ambulancepersoneel onderzocht. Hoe de bank vlam heeft kunnen vatten is volgens woningcorporatie WonenBreburg op het moment nog niet bekend.

Brandblussers

Naar aanleiding van dit incident vragen een aantal bewoners nu aan WonenBreburg om op elke verdieping brandblussers te plaatsen. Ook zijn er zorgen over de frequentie van soortgelijke incidenten in het gebouw. In reactie hierop geeft WonenBreburg aan dit te begrijpen maar dat er op verzoek van de brandweer geen brandhaspels in het complex aanwezig zijn. Het is namelijk niet de bedoeling dat bewoners zelfstandig brand gaan blussen, dit hoort alleen de brandweer te doen. Verder is de woningcorporatie van drie eerdere branden op de hoogte, waarbij de brandweer steeds op tijd was en er geen sprake van brandoverslag is geweest.

Brandveiligheid

Zorgen over de brandveiligheid zouden er volgens WonenBreburg niet moeten zijn: “Er zijn tijdens de bouw een aantal brandwerende maatregelen genomen. Zo zijn bijvoorbeeld de muren tussen de woningen zestig minuten brandvertragend en de deuren van de woningen en de gangen dertig minuten. Dit geeft de brandweer genoeg tijd. Hiermee is de brandveiligheid van het pand gegarandeerd en goedgekeurd door de brandweer.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.