Univers gaat volledig digitaal

Univers neemt afscheid van papier en gaat volledig digitaal. Het laatste magazine verschijnt vandaag. Na 55 jaargangen stoppen de persen met draaien en kunnen de bomen in het bos opgelucht ademhalen.

Een moeilijke keuze? Natuurlijk kijkt de redactie weemoedig terug op het maken van het magazine. Verhitte discussies over de juiste cover, de geur van een stapel nieuwe magazines, de aanblik van rode bakken vol Universen op de campus – ja, dat zal allemaal gemist worden. Maar traantjes wegpinken, nee, dat zit er niet in. Want tegenover de nostalgie staat de realiteit. En die bestond uit dalende oplages en een krimpend budget, terwijl de website Universonline.nl juist goed wordt bezocht en groeit. En laten we eerlijk zijn: het idee dat online journalistiek kwalitatief minder is dan papieren journalistiek, is inmiddels net zo achterhaald als de stoomlocomotief. Sterker nog: online kan er beter worden ingespeeld op de actualiteiten en kan evengoed de nodige verdieping worden geboden.

De redactie van Univers heeft vooral veel zin om online verder te gaan. Een echt afscheid is dit dus niet, eerder een metamorfose, van papieren rups tot digitale vlinder. De blik is op de toekomst gericht. Via onze website, maar ook Facebookend en Twitterend, zullen we verslag blijven doen van het reilen en zeilen op de campus. Van wetenschapper tot student tot ondersteunend personeel, iedereen mag op de onverdeelde aandacht van Univers rekenen.

Via de website is het makkelijker om artikelen onder de aandacht te brengen en blijven ze leesbaar. Ook kun je ons altijd en overal lezen. En voor degenen die het magazine echt niet kunnen missen: een aantal vaste rubrieken zal online terugkeren.

De zomerperiode wordt door de redactie besteed om de website aan te passen en te vernieuwen, zodat we met de start van het academisch jaar klaar zijn voor een nieuwe jaargang, de eerste die volledig digitaal is. Wij kijken er nu al naar uit.

Graag tot ziens op Universonline.nl!

Het laatste magazine:

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.