Nieuw Brabants programma voor startups

Tilburg University is een van de initiatiefnemers van het nieuwe Brabantse startupprogramma Braventure. Dit programma moet financiering, kennis, faciliteiten en een netwerk bieden aan Brabantse startups.

Samen met de TU Eindhoven, vier Brabantse hogescholen, alle regionale ontwikkelingsmaatschappijen en de provincie Noord-Brabant is de Brabant Startup Alliantie gevormd. Met de alliantie wordt ernaar gestreefd om de steun voor startups te intensiveren en een vergaande samenwerking te bevorderen. Voorzitter van de Brabant Startup Alliantie is CvB-voorzitter Koen Becking.

Steun voor startups: Braventure

De alliantie bundelt de krachten in het programma Braventure. Dat gaat van start zodra programma’s die tot op heden liepen, zoals Starterslift, Brightmove en Ondernemerslift+, geen rijksfinanciering meer krijgen. Door de komst van Braventure valt er geen gat, maar wordt de ondersteuning van startups voortgezet. Becking: “Braventure is illustratief voor de doelgerichte samenwerking die onze provincie kenmerkt. Met Braventure sluiten de verschillende partners in het Brabantse ecosysteem de gelederen en komt er één aanpak voor Brabantse startups. Een kick-starter voor ondernemingen in hun eerste stappen op weg naar succes.”

Tien miljoen

De begeleiding vanuit het nieuwe programma voorziet onder andere in informatievoorziening, netwerkvorming en faciliteiten. Om startups financieel te helpen is ook het Brabant Startup Fonds door de provincie Brabant opgericht. Uit dit fonds, gevuld met tien miljoen euro, kunnen bedrijven geld lenen. Na het einde van de looptijd zullen winstmakende bedrijven hun lening aflossen en dat geld kan vervolgens weer uitgeleend worden. Op deze manier moet de continuïteit van het fonds gewaarborgd zijn.

Donderdag 21 juni 2018 wordt Braventure officieel gelanceerd, in het Van der Valk Hotel in Tilburg.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.