Redesign Tilburg Law School: Update

Het geplande redesign van Tilburg Law School kwam uitvoerig aan bod tijdens de laatste faculteitsraad van TLS voor de zomer. Hoewel er nog veel onduidelijkheid heerst, is een punt zeker: het gaat niet om een reorganisatie maar om een redesign.

Tijdens de raad wordt nog eens stil gestaan bij de noodzaak van het redesign. Die ligt vooral in het teruglopende studentenaantal. Dit is ook het kernpunt van de aangepaste notitie over het redesign die behandeld wordt. Verder wordt er benadrukt dat nog veel besproken moet worden.

Nieuwe departementen

Vanessa Mak, vice-decaan onderzoek, meldt dat er op bestuurlijk niveau wel stappen zijn gemaakt. Zo is er een principe-akkoord over de nieuwe indeling van de departementen gekomen. Het gewenste aantal departementen is vastgesteld op zes. Bij de invulling van de nieuwe departementen wordt uitgegaan van ‘basisdisciplines plus’. Het gaat hierbij om de klassieke disciplines zoals strafrecht en privaatrecht, met als aanvulling Law & Technology. Dit is afwijkend van het eerdergenoemde innovatieve voorstel om vier onderzoeksthema’s als beheersysteem te gebruiken.

Dat dit inderdaad zo is, bevestigt Vanessa Mak: “Het lijkt heel erg klassiek, maar de innovatie zit in het onderzoek en het onderwijs. Door het reduceren van de beheerseenheden naar zes departementen creëer je bekwaamheid. Hierdoor kun je vervolgens juist slagvaardiger in het onderwijs en onderzoek zijn.”

Personeelsplaatje

De eerdergenoemde vier onderzoeksthema’s zijn nog niet van tafel, maar over de rol van deze thema’s zal na de zomer verder gesproken worden. De gevolgen van het redesign voor het personeelsplaatje, zoals secretariële ondersteuning, zijn op dit moment nog onduidelijk. Mak: “Er zal iets van verschuiving komen, maar we moeten er wel voor zorgen dat er voldoende ondersteuning blijft.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.