Numerus Fixus IBA verdwijnt

De Numerus Fixus voor de bachelor International Business Administration (IBA) vervalt. TiSEM, de faculteit die de opleiding aanbiedt, meldt in een persbericht dat er plaats is voor alle studenten die in 2019 met de opleiding willen starten, mits ze de juiste startkwalificaties kunnen overleggen en motivatie tonen bij de studiekeuzecheck. 

TiSEM is tot de conclusie gekomen dat een ‘studiekeuzecheck’ (ofwel ‘matching’) meer geschikt is dan de huidige Numerus Fixus-procedure om de instroom te beperken.  Om bij een Numerus Fixus mee te dingen voor een plaats moeten studenten zich voor 15 januari aanmelden en dat bleek vaak te vroeg voor internationale studenten en bijna geslaagde VWO’ers die nog geen keuze konden maken. Ook geldt bij de Numerus Fixus het systeem van ‘ranking’. Hierbij horen studenten niet alleen of ze aangenomen zijn, maar worden ze ook beoordeeld in vergelijking met andere studenten. Volgens TiSEM zorgt dit onnodig voor stress en onzekerheid bij aspirant-studenten.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.