Stroomstoring legt ook Tilburg University plat

De stroomstoring die grote delen van Nederland in zijn greep heeft, heeft ook de universiteit te pakken. De lampen gaan niet aan, er is niet eens wifi.

Er is geen stroom op de universiteit, en daardoor doet bijna niets het meer. Telefoons geven geen gehoor, koffiezetautomaten doen het niet, wifikanalen zenden niet uit, computers gaan niet aan en ook hier overheerst binnen de donkerte, met hooguit een incidentele noodlamp die wel licht afgeeft. Het personeel heeft zich verzameld bij ingangen of loopt wat verdwaasd over de campus.

Grote delen van Nederland zijn getroffen door de stroomstoring, van Maastricht tot Groningen. Door heel Tilburg doen stoplichten het niet, slagbomen op parkeerplaatsen gaan niet omhoog, garagedeuren niet open, lampen niet aan, douches worden niet warm. Andere getroffen gebieden in de regio zijn onder meer Hilvarenbeek, Oisterwijk en Udenhout. Ook zorgt de stroomstoring voor vertraging op het spoor, van en naar Tilburg rijden er zelfs geen treinen.

Update 09.08u. De lichten in de gebouwen op de campus springen aan, computers doen het weer, maar bijvoorbeeld de telefoons en wifikanalen geven nog geen teken van leven.

Update 10.45u. Alles lijkt weer te werken. Als de telefoon of netwerkverbinding nog niet werkt, helpt het waarschijnlijk om de kabel even uit de muur of het stroomblok te halen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.