Internationale studenten trekken in bij RUG-medewerkers

Internationale studenten trekken in bij RUG-medewerkers

Internationale studenten komen in Groningen zo moeilijk aan een kamer, dat de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) medewerkers oproept om ze in huis te nemen.

Dat studenten in Groningen niet zeker zijn van een dak boven het hoofd, vinden de RUG, Hanzehogeschool en gemeente onwenselijk. De situatie is zo nijpend dat de universiteit medewerkers nu vraagt of zij een kamer of bed beschikbaar hebben voor behoeftige internationale studenten. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Aanbieders van slaapplekken worden gematcht met zoekende studenten. Wie een student in huis neemt wordt geacht dat te doen omdat het leuk is, of om te helpen. Dus niet om er geld aan te verdienen. Er mag een onkostenvergoeding aan studenten gevraagd worden, geen huur. Dat mag pas als een kamer structureel wordt verhuurd.

450 kamers

Er waren in de zomer al zo’n 450 extra kamers voor internationale studenten gerealiseerd door onderwijsinstellingen en gemeente, maar dat bleek niet genoeg.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.