Liften defect: juristen moeten traplopen

Door waterschade zijn alle drie de liften van het Montesquieugebouw buiten gebruik. Het is nog niet bekend hoe lang dat zal duren, Eerst moet duidelijk worden hoe groot de schade werkelijk is. Pas daarna kan daadwerkelijk met de reparatie begonnen worden.

De waterschade is veroorzaakt door een defecte kraan op de tiende etage. Er was aanvankelijk een vermoeden van vandalisme, maar dat blijkt niet te kloppen. Hoe dan ook is het slecht nieuws voor de medewerkers van de rechtenfaculteit, die zijn voorlopig gedwongen op eigen kracht naar hun werkkamers te klimmen. Ze hebben slechts één troost, de mensen van de afdeling HR van de universiteit hebben het nog slechter. Die zijn gehuisvest op de negende verdieping, de hoogst bewoonde etage van het gebouw.

“Het is een hele klus om boven te komen”, zucht HR-adviseur Jan-Paul Gregoire, “gelukkig is naar beneden een stuk makkelijker.” En dat meerdere keren per dag, want niet alleen voor de lunch, maar ook voor afspraken elders op de universiteit moet de hele operatie steeds opnieuw worden uitgevoerd.

Verderop in de gang op de negende zit Hilde Engel. Zij is hard getroffen door de wateroverlast. De kapotte kraan zat net boven haar werkkamer en heeft de hele boel blank gezet. Alles moet vervangen of gedroogd worden. “Gelukkig bleken twee van de drie laptops nog te werken en is het papierwerk in de archiefkasten wel klam maar niet echt nat geworden.” Engel werkt voor KCS, een aan de universiteit gelieerd detacheringsbureau dat in het gebouw werkruimte huurt.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.