Twee Montesquieu-liften nog weken buiten gebruik

Het kan nog wel een week of drie duren voor alle liften in het Montesquieugebouw weer werken. Twee weken geleden raakten die buiten gebruik door een flinke lekkage op de tiende verdieping. Een lift doet het ondertussen weer, maar reparatie van de resterende twee laat dus nog even op zich wachten.

Vorige week is de middelste lift met behulp van onderdelen uit de andere twee gerepareerd. Dat is ook de goederenlift en kan dus tevens de zwaarste lasten dragen, laat vastgoedchef Paul Hoeijmans weten. Maar voor de reparatie van de andere twee zijn speciale nieuwe onderdelen nodig. Het zal twee tot drie weken duren voordat die geleverd kunnen worden. “Het zijn liften uit 2005 en ze zijn verouderd,” vertelt Hoeijmans, “zo worden ze tegenwoordig niet meer gemaakt.”

Ook met de nieuwe onderdelen zal de reparatie zelf nog enige dagen in beslag nemen. Hoeijmans verwacht dat in oktober alle leed toch wel geleden zou moeten zijn. Tot die tijd wordt gehoopt dat personeelsleden en bezoekers van de lagere verdiepingen zoveel mogelijk sportief de trap nemen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.