Boudewijn Haverkort nieuwe decaan Humanities and Digital Sciences

Boudewijn Haverkort nieuwe decaan Humanities and Digital Sciences

Boudewijn Haverkort is benoemd tot nieuwe decaan van de Tilburg School for Humanities and Digital Sciences (TSHD). Hij treedt op 1 januari 2019 in dienst en volgt Willem B. Drees op.

Onder de leiding van Haverkort zal de faculteit verder vorm geven aan de ingezette koerswijziging. Begin 2018 werd de oorspronkelijk naam (Tilburg School of Humanities) veranderd in Tilburg School for Humanities and Digital Sciences. Volgens het strategisch plan wil de TSHD zich presenteren als een geesteswetenschappelijke faculteit die zich toelegt op ‘moderne technologieën in de context van een globaliserende en digitale samenleving.’ De faculteit wil zich op deze manier meer onderscheiden van andere geesteswetenschappelijke opleidingen in binnen- en buitenland.

Met Haverkort kiest de faculteit nadrukkelijk voor een bestuurder met ervaring op het gebied van digitale wetenschappen. Haverkort (Lichtenvoorde, 1964) is voorzitter van de Afdeling Informatica aan de Universiteit Twente. Hij studeerde Informatica aan de Twentse universiteit en aan de Universiteit Dortmund, en behaalde zijn ingenieursdiploma cum laude in 1986. In 1991 promoveerde hij en ontving daarvoor de Koninklijke/Shell Research Prize.

Commit2Data

Na zijn studie aan de Universiteit Dortmund was Havenkort daar van 1990 tot 1995 universitair docent, waarna hij werd benoemd tot hoogleraar aan de RWTH Aachen. In 2003 werd hij benoemd tot hoogleraar aan de Universiteit Twente binnen de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica. Gedurende 2009-2012 was hij tevens wetenschappelijk directeur van het Embedded Systems Institute in Eindhoven. Naast zijn positie aan de Universiteit Twente is hij ook voorzitter van het nationale onderzoeks- en innovatieprogramma Commit2Data, op het gebied van big data en toepassingen.

Haverkort publiceerde diverse boeken en meer dan 200 artikelen in internationale tijdschriften en heeft brede ervaring op het gebied van onderwijsontwikkeling en -uitvoering. In het academisch jaar 2015-2016 won hij de Onderwijsprijs Informatica.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.