Goose Wars in Cambridge

Bij King’s College in Cambridge zijn ze ganzen meer dan zat. Vorig jaar werden er al zo’n vijftig geteld, die voor behoorlijk wat problemen zorgden. Het zijn nog eens exoten ook, Canadese ganzen. Vandaar dat ze dit jaar goed hebben ingezet op de bestrijding, Star Wars-stijl. Ganzen die zich nu nog durven te melden op het historische terrein van het college krijgen te maken met lasers, meldt Varsity, het onafhankelijke studentenblad van Cambridge.

Volgens Dr. Keith Carne van King’s College is de methode om ganzen met draagbare lasers weg te jagen redelijk effectief. Het aantal is nu beperkt tot 15. Volgens hem zijn de maatregelen ook zeker nodig om personeel te beschermen tegen de ganzen, “en ze zorgen ook voor een hoop viezigheid, het is voor onze staf niet prettig om daar mee om te gaan.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.