Wat mag je niet missen tijdens Night University 2018?

Als op donderdag 4 oktober de avond valt, verandert de campus in een wetenschapsfestivalterrein. Tot twee uur ’s nachts zijn bezoekers welkom bij de vele presentaties, debatten, rondleidingen, experimenten en culturele optredens. Wat zijn dit jaar de pareltjes uit het programma van Night University? Drie tips van de redactie.

Necrofiele eenden

Omdat Night University dit jaar samenvalt met dierendag, is het thema ‘science zoo’. Kees Moeliker, bioloog en directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, komt tijdens de wetenschapsdierentuin vertellen over vreemd diergedrag. Zoals homoseksuele necrofilie bij de wilde eend. Nieuwsgierig? Zorg dan dat je om 21.00 uur bij Dante Z1 bent.

Virtual reality

Wat kan virtual reality betekenen voor onderzoek, onderwijs en het bedrijfsleven? En hoe voelt dat eigenlijk, om een VR-bril op te zetten en in een levensechte fictieve wereld te stappen? Je kunt het om 20.15 uur en om 22.45 uur beleven in Dante Z12. De VR-experience wordt ook in het Engels aangeboden, om 19.00 en 21.30 uur.

Silent disco

In de foyer van het Dante-gebouw kun je de hele avond dansen met een koptelefoon op. Geen zin om zelf de dansvloer op te gaan? Voor toeschouwers zonder koptelefoon is het ook best een ervaring om naar een in stilte feestende menigte te kijken.

Bekijk het volledige programma van Night University 2018 hier.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.