Studente redt koningspyton uit brandend studentencomplex

Studente redt koningspyton uit brandend studentencomplex

Slechts gekleed in een badjas moest de Groningse studente Jessica Bijlsma halsoverkop vluchten toen haar studentencomplex in lichterlaaie stond. Eenmaal buiten dacht ze aan haar huisdieren, kameleon Maika en koningspython Terror, meldt het Groningse universiteitsblad Ukrant. Ze rende meteen terug naar haar souterrainstudio in het brandende pand, om haar baby’s te redden.

De kameleon had ze snel te pakken, maar voordat ze ook de python kon redden, vielen alle lichten uit. In het donker naar een gestreste slang graaien, is geen goed idee, wist ze. Nadat het vuur onder controle was gebracht, mocht ze als enige bewoner nog even terug naar haar kamer, om te proberen de slang alsnog te redden, onder begeleiding van een politieagent.

“Die leek zelf best bang,” vertelt ze Ukrant. Dat hebben mensen, zelfs politieagenten, als ze het woord koningspython horen. Maar Terror is nog maar een jonkie van nog geen meter lang, aldus de studente. Terror werd uiteindelijk gevonden op de vloer, badderend in het bluswater en hij was helemaal oké.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.