Een nieuwe profielpagina voor Tilburgse wetenschappers

Er is een nieuwe Research Portal, en die maakt het Tilburgse wetenschapsbedrijf transparanter. Voortaan hebben alle wetenschappers een academische profielpagina, waarop te zien is hoe vaak ze publiceren, waarover ze dat doen en met wie.

Wetenschappers vroegen zich af waarom er een nieuwe onderzoeksportal moet komen, laat projectmanager Jola Prinsen aan Univers weten. “Ze hebben immers toch al een profielpagina op internationale profielsites zoals ResearchGate en SSRN?” Toch denkt de universiteit dat een Tilburgse profielpagina heeft, iets toevoegt.

Wetenschappelijke publicaties die erop vermeld staan, worden geïndexeerd door Google Scholar. Ook kunnen wetenschappers zich zo beter profileren als onderdeel van een departement of instituut. Een andere reden is dat onderzoekers hun publicaties en activiteiten moeten invoeren in Pure, en hun nevenactiviteiten in My Employee Portal. De nieuwe profielpagina toont die gegevens ook, anders dan voorheen het geval was.

De bestaande Webwijs-pagina’s worden echter niet vervangen. De nieuwe profielen zijn voor mensen die het academische plaatje willen zien, waarbij bijvoorbeeld ook duidelijk moet worden hoeveel impact een publicatie heeft. De oude profielen zijn voor de buitenwereld, die meer in het algemeen benieuwd is naar de wetenschappers van de universiteit.

Sinds 1 oktober kan de portal op de universiteit, of via een VPN-verbinding, bekeken worden. Als alles volgens plan verloopt, wordt de portal op maandag 15 oktober opengesteld voor de buitenwereld.

Wat vindt u?

Bij Univers vragen we ons af wat Tilburgse wetenschappers van de nieuwe profielpagina’s vinden. Voegen ze iets toe aan bestaande profielen, is het prettig om meteen te zien hoeveel een wetenschapper door de jaren heeft gepubliceerd, of ontstaat zo onbedoeld bijvoorbeeld meer publicatiedruk?

Met onderstaand contactformulier kunt u laten weten (eventueel vertrouwelijk) wat u van de nieuwe profielpagina’s vindt. Reacties kunnen meegenomen worden in een vervolgartikel over de nieuwe Research Portal.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.