Puppy’s knuffelen in de universiteitsbieb

Studieplekken, computers, internet en misschien zelfs boeken, dat is wat je van een universiteitsbieb verwacht. Maar die van de UvA biedt de komende tentamenperiode nog iets meer: een puppy room, aldus het Amsterdamse universiteisblad Folia. Een kwartiertje in een kamertje vol jonge honden is goed voor vermindering van de studiestress, hoopt de UB.

Het idee van knuffelkamers voor stressende studenten is niet geheel nieuw. UB’s in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk doen dat al langer. Studenten hadden daarvan gehoord en meldden dat toen hen gevraagd werd naar hun ideale bibliotheek, meldt medewerkster Marloes van Wagtendonk. De Amsterdamse knuffelkamer is overigens bedoeld als een eenmalig project en duurt twee dagen. De benodigde hondjes worden geleverd door een special diercastingbureau, Catvertise.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.