Studenten Professor de Moorplein zijn overlast beu

Studenten die wonen aan het Professor de Moorplein zijn er klaar mee. De geluidsoverlast die wordt veroorzaakt door een verbouwing loopt de spuigaten uit. In een brief aan verhuurder WonenBreburg stellen de bewoners dat ze recht hebben op huurverlaging.

Timmeren, boren, gestamp in de gangen: al sinds juli wordt er druk verbouwd in het studentencomplex aan het Professor de Moorplein. Geen zorgen, zei WonenBreburg aanvankelijk: grote geluidsoverlast zal maximaal een maand aanhouden, daarna wordt het minder. Maar inmiddels is het oktober en vinden er nog dagelijks boor- en timmerwerkzaamheden plaats. Vaak al vanaf kwart voor acht ‘s ochtends. En dat is vroeg, zeker als je student bent.

Huurverlaging

Tijd voor actie. In een brief aan WonenBreburg, inmiddels 177 keer ondertekend, laten de bewoners weten dat de maat vol is. Door de aanhoudende geluidsoverlast willen veel bewoners overdag niet meer thuis zijn. Rustig studeren is onmogelijk geworden. Veel studenten verlaten de studio’s of zijn op zoek naar een andere woning.

De bewoners hebben juridisch advies ingewonnen. Daaruit blijkt dat ze recht hebben op huurverlaging, omdat hun woongenot ernstig is verminderd. Het liefst komen de studenten tot een redelijke oplossing met de verhuurder door samen om tafel te gaan zitten. Als zo’n gesprek niet snel plaatsvindt, zullen de bewoners juridische stappen ondernemen.

Aparte ruimte

WonenBreburg heeft aan de Professor Verbernelaan een aparte ruimte beschikbaar gesteld voor de studenten, waar ze in alle rust kunnen studeren. De bewoners van het Professor de Moorplein vinden dit geen geschikte oplossing. Ze willen dat het zo snel mogelijk rustig wordt in hun eigen studentencomplex.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.