Rector Emile Aarts stopt na eerste termijn

De universiteit gaat op zoek naar een nieuwe rector. Emile Aarts gaat niet voor een tweede termijn, maar treedt af zodra zijn eerste erop zit. Hij blijft aan als hoogleraar.

In de drie jaar dat Emile Aarts rector is van Tilburg University, heeft hij van zich laten horen. Tijdens zijn rectoraat is fors meer nadruk gelegd op het maken van maatschappelijke impact. Ook digitalisering was een prioriteit. De Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in Den Bosch is uit de grond gestampt en de Humanities faculteit kreeg de toevoeging ‘Digital Sciences’. En Aarts had nog veel meer ambitieuze plannen. Zo moest de universiteit ook groeien naar ruim 20.000 studenten.

Aan deze plannen zal Aarts zelf nog maar in beperkte mate een vervolg geven. Een rector kan twee termijnen van vier jaar vervolmaken, maar Aarts treedt op 1 juni 2019 af. Dan zit zijn eerste termijn erop. Van een tweede komt het niet. De universiteit laat weten dat Aarts dit besluit heeft genomen ‘in goed overleg’ met het Stichtingsbestuur van de universiteit.

Na zijn rectoraat blijft Aarts verbonden aan de universiteit, als hoogleraar op het gebied van digitalisering en innovatie, en in het bijzonder data science. Het Stichtingsbestuur gaat op zoek naar een opvolger van Aarts, in overleg met het College van Bestuur, de Universiteitsraad en de decanen.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.