Nieuwe Career Portal: heb jij al een profiel aangemaakt?

Nieuwe Career Portal: heb jij al een profiel aangemaakt?

Op zoek naar een stage of bijbaan waar je alvast relevante werkervaring voor later kunt opdoen? Kijk dan vooral eens op de nieuwe Career Portal van Tilburg University. Dit onlineplatform, waar studenten en alumni in contact kunnen komen met bedrijven, werd eind augustus gelanceerd en wordt ondertussen al druk bezocht.

Bijna 1400 studenten hebben een profiel aangemaakt op de Career Portal en er zijn op dit moment meer dan 500 unieke vacatures te vinden, die alleen toegankelijk zijn voor studenten van Tilburg University. Zo kun je in Tiel aan de slag als basispsycholoog, zoeken ze bij Flixbus een marketingstagiaire en is er de mogelijkheid om je thesis bij Philips te schrijven.

Werken aan de toekomst

“De Career Portal kun je zien als voordeur waarachter je alles op het gebied van arbeidsmarktvoorbereiding kunt vinden,” vertelt Simone Hofland van Student Career Services. “Er bestond al een vergelijkbare portal, maar die was erg verouderd en niet bepaald gebruiksvriendelijk.” Op dit vernieuwde platform staan niet alleen actuele vacatures voor stages, academische bijbaantjes en startersfuncties, studenten kunnen zich er ook aanmelden voor carrière-evenementen en workshops en vinden er tips & tricks die kunnen helpen bij de (eerste) stappen richting de arbeidsmarkt. Van vijf snelle vragen om te ontdekken wat jouw droomcarrière is, tot de voor- en nadelen van een stage bij een start-up op een rijtje.

Die extra ondersteuning is geen overbodige luxe zegt Hofland: “Ik ben elke keer weer verbaasd hoe laid back studenten zijn als het gaat over de voorbereiding van hun toekomst.” Zeker grote bedrijven als Unilever, KPMG of de grote banken hebben een behoorlijke wensenlijst en schuiven kandidaten die weinig relevants naast hun studie hebben gedaan direct naar de nee-stapel. Studenten realiseren zich dat pas als het al te laat is. “Die worden wakker tijdens hun master en denken dan: ojee had ik daar eerder maar meer aan gedaan.”

Natuurlijk heeft niet iedereen de ambitie om bij die grote bedrijven aan de slag te gaan, erkent Hofland. “Maar als je dan toch een bijbaantje zoekt, kun je in plaats van ergens bier tappen of vakkenvullen, ook alvast administratieve of communicatieve vaardigheden ontwikkelen door voor een academische bijbaan te gaan.”

Persoonlijk advies

Onzeker over hoe je naast een intensieve studie ook nog tijd moet vinden om je CV op te pimpen? Of heb je nog geen idee welke kant je op wilt na je studie? Dan kun je op de Career Portal ook een afspraak maken voor persoonlijk advies van een Career Services Officer. Die kijkt dan samen met jou naar wat je al gedaan hebt, welke vervolgstappen je kunt zetten en hoe je jezelf tijdens een sollicitatie het beste kunt presenteren.

Hofland hoopt dat aan het einde van het academische jaar minstens de helft van de Tilburgse studenten een profiel heeft aangemaakt. “Nu zijn het vooral nog de studenten van TiSEM die gebruik maken van de portal, we hopen dat ook de studenten van de andere faculteiten ons binnenkort weten te vinden.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.