Vitaliteitsprogramma Tilburg University genomineerd voor ENAS-award

Vitaliteitsprogramma Tilburg University genomineerd voor ENAS-award

Het vitaliteitsprogramma van Tilburg University is genomineerd voor een ENAS-award. Met het programma wil de universiteit de gezondheid van alle werknemers bevorderen.

Het vitaliteitsprogramma van de universiteit loopt al meerdere jaren. Nu is het programma genomineerd voor een ENAS-award. Dit is een jaarlijkse prijs die door het European Network of Academic Sports Services (ENAS) wordt uitgereikt. Doel van deze organisatie en de prijs is het ondersteunen en promoten van sportactiviteiten aan universiteiten en hogescholen. Ook Tilburg University is bij dit netwerk aangesloten. Universiteiten en hogescholen kunnen hun eigen projecten opgeven voor de prijs. Uit deze inzendingen worden de drie meest innovatieve genomineerd.

Inspirerend

Max van Veen, afdelingshoofd van het sportcentrum: “De reden dat ik het vitaliteitsprogramma heb opgegeven is om op deze manier iets terug te doen. Wij zijn intussen vier jaar bij het netwerk van ENAS aangesloten en halen hier veel uit. Uit gesprekken bleek dat wij met ons vitaliteitsprogramma vooroplopen in Nederland. Door deze nominatie hopen wij anderen te inspireren.”

De winnaar van de prijs ontvangt een geldbedrag van 1500 euro en 1000 euro aan sportkleren. Maar dat is volgens van Veen een symbolisch bedrag. De prijs is er vooral om netwerkpartners de mogelijkheid te geven “best practices” te delen en deze intern extra onder de aandacht te brengen. Het geld kan wel worden gebruikt om bijvoorbeeld aandacht te trekken voor het vitaliteitsprogramma.  

Vitaliteitsprogramma

Doel van het vitaliteitsprogramma, dat wordt vormgegeven door Sports and Healthmanager Eric Mathieu,  is het bevorderen van de gezondheid van iedere werknemer. Dit gebeurt via verschillende activiteiten en workshops. Zo zijn er het hele jaar door activiteiten zoals hardloopwedstrijden en een golftoernooi. Maar werknemers kunnen ook voedingsadvies krijgen of cursussen volgen over het omgaan met stress. Het programma is toegankelijk voor alle werknemers, ook zonder sportabonnement. Meer informatie over het programma is te vinden op: https://www.tilburguniversity.edu/nl/campus/sports-center/personeelssport/vitality/

Op 14 november mogen de drie genomineerden hun project in Nijmegen presenteren. Daarna wordt de winnaar bekend gemaakt.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.