Londonse studenten krijgen holografische docenten

De Londense Imperial College Business School zegt de eerste universiteit te zijn die colleges zal laten verzorgen door hologrammen. Dat meldt Felix, het studentenblad van de universiteit. De technologie werd voor voor het eerst gebruikt bij een paneldiscussie over Women in Tech. Twee sprekers waren daarbij lijfelijk aanwezig, de andere twee verschenen als hologrammen vanuit Los Angeles en New York.

IT-directeur David Lefebre legt aan Felix uit dat het niet meteen de bedoeling is dat er totaal geen live docenten meer voor de klas staan, maar dat het een aanvulling is. Daarmee zou het makkelijker moeten worden om bijvoorbeeld wereldleiders of economische hotshots een toespraak te laten houden. Ook zorgt het volgens hem voor grotere flexibiliteit voor wetenschappers. Die kunnen zo met gerust hart een interessante conferentie in Los Angeles, Hawaii of Salamanca bezoeken. College geven kan vanuit daar en daarvoor hoeven ze dan niet eerst door de kou, regen en wind van deze tijd naar de uni te fietsen.

De gebruikte techniek is overigens simpeler en goedkoper dan de techniek die gebruikt werd om Micheal Jackson weer even tot leven te wekken bij de Billboard Awards van 2014, of die van Princess Leia in Star Wars. Volgens David Lefebre kost het geen tienduizenden ponden per keer, maar komt de rekening “ergens in de lage duizenden uit, dus voor het eerst kunnen universiteiten zich dit ook veroorloven.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.