Tentamen statistiek op Sinterklaasavond? Liever niet!

Sinterklaasavond, tijd voor cadeautjes, surprises, gedichten. Of is het tijd voor een tentamen statistiek? Voor veel studenten wordt het toch dat laatste. Woensdagavond 5 december is het tentamentijd voor studenten Statistiek voor de Pre-master.

Het is in ieder geval een hele surprise voor Daniël Roelfsema, de coördinator van het vak. “Dat is bijzonder. Dat doen ze echt niet, dat geloof ik niet.” Maar een blik in het rooster toont aan dat het toch wel zo is ingepland. Hoewel het zwart op wit voor hem op het scherm staat, blijft hij ongelovig. “Ik ga dat even uitpluizen, dat kan vast niet de bedoeling zijn.”

Volgens roostermaker Christa de Kort is er echter weinig aan te veranderen. “Sinterklaasavond? Dat is een kinderfeest. En wij zitten zo krap, we zijn gewoon heel beperkt in de mogelijkheden. Dat tentamen blijft zo staan.” Door het woekeren met de tentamenruimtes zijn er buiten de verplichte vrije feestdagen weinig dagen heilig als het om tentamenplanning gaat, erkent ze. “Alleen 2 januari, we proberen zoveel mogelijk te voorkomen dat er op die dag tentamens zijn.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.