Radboud Universiteit stuurt phishingmail rond

Alle studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit in Nijmegen kregen de afgelopen maand een mailtje met de mededeling: ‘Uw mailbox is bijna vol.’ Verderop in de mail moesten ze op een link klikken om ‘problemen te voorkomen’. Ze werden misleid, expres.

De nep-phishingmail is onderdeel van een campagne om studenten en medewerkers bewust te maken van phishing op de universiteit. Alle alarmbellen hadden moeten afgaan, schrijft de Radboud Universiteit Nijmegen op hun eigen website. In de afzender stond namelijk een spelfout: heldpesk@ru.nl. Ook de dringende toon van de e-mail zou bij de ontvanger vraagtekens op moeten roepen.Mensen die op de link klikten, kwamen er al snel achter dat ze ‘slachtoffer’ waren geworden van phishing: ‘U bent misleid door een phishingmail en heeft uw accountgegevens weggegeven’. Op de pagina stond verder dat het ging om een nep-phishingmail. Ook konden ze meer lezen over de gevaren van de oplichtingsmethode. Het is niet bekend hoeveel medewerkers en studenten op de link hebben geklikt.Van: heldpesk@ru.nl
Aan: student/medewerker

Onderwerp: Uw mailbox is bijna vol

Om te voorkomen dat uw mailbox niet meer bereikbaar is voor uzelf en voor anderen die u willen mailen, adviseren we u dringend extra ruimte aan te vragen.

Doe dit snel, om problemen te voorkomen!

Via deze link kunt u extra ruimte voor uw mailbox aanvragen.

 

Extra ruimte mailbox

 

Met vriendelijke groet,

Uw Exchange beheerder

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.