Belgische student bijna zes kilometer meegesleurd onder auto

Belgische student bijna zes kilometer meegesleurd onder auto

Een 26-jarige student uit België ligt met flinke brandwonden in het ziekenhuis nadat hij 5,6 kilometer over het wegdek werd gesleept. De student had zich na een avondje stappen vastgeklampt aan de onderkant van een auto en liet niet meer los.

Een gezellige avond in Luik eindigde voor de student van de Louvain-la-Neuve Universiteit (ten zuidoosten van Brussel) liggend, midden op de weg. Hij had zoveel alcohol gedronken dat hij tijdens zijn strompeltocht naar huis midden op straat neerviel.De eerste auto kon hem nog maar net ontwijken, maar een Dacia Dokker zag de student over het hoofd en reed over hem heen. Op dat moment zijn er twee scenario’s mogelijk: of de student heeft in een reactie de onderkant van de auto vastgepakt en bijna zes kilometer lang niet losgelaten, of hij is met een kledingstuk aan de auto blijven hangen. De automobilist, een 56-jarige man, kreeg daar niets van mee en reed rustig verder.Getuigen zagen het gebeuren en belden meteen de politie, maar die vonden enkel een van zijn schoenen terug.

‘Verdoofd’ door de alcohol

Toen de automobilist bijna thuis was, hoorde hij toch iets opmerkelijks en stopte. Op dat moment zag hij de student liggen, die bijna zes kilometer lang over de weg had geschraapt. Hij is met zware brandwonden aan zijn schedel en de volledige achterkant van zijn lichaam naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie is het een wonder dat de student in bochten niet onder de wielen van de auto terecht is gekomen. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij de pijnlijke reis doorstaan omdat hij ‘verdoofd’ was door de grote hoeveelheid alcohol die hij die avond gedronken had. De student ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.