Honden laten studenten uit tegen stress

De University of East Anglia in Norwich heeft een plan om de geestelijke gezondheid van studenten te verbeteren: wandelen met honden. Volgens hoogleraar Andy Jones van die universiteit heeft het uitlaten van honden veel voordelen: “Uit onze onderzoeken blijkt dat het uitlaten van een hond mensen helpt hun fysieke conditie bij te houden. Verder is bekend dat het daarnaast een breed scala aan sociale en mentale gezondheidsvoordelen oplevert.”

Het uitlaatproject is één van de drie initiatieven waarmee de Britse universiteit het studentenwelzijn wil verbeteren door fysieke activiteiten. De uni heeft daarvoor een subsidie van twaalfduizend pond gekregen. Het universiteitsleven kan heel stressvol zijn voor studenten, vanwege deadlines, financiële zorgen en het voor de eerste keer van huis zijn, stelt de universiteit. Contact met dieren kan stressverlagend werken. Om dezelfde reden zijn er op de universiteit al langer knuffelsessies met honden. Bij de laatste sessie stonden er zelfs honderden studenten in de rij om de honden te aaien. Vandaar dat de universiteit verwacht dat er ook veel belangstelling zal zijn voor de studentenuitlaatservice.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.