Universiteit zoekt verbindende rector

De vacature voor de nieuwe rector magnificus is gepubliceerd. De universiteit zoekt een verbindende rector, die ook van aanpakken weet.

Tilburg University heeft haar ideale wensenlijst voor de volgende rector magnificus opgesteld. Uit de vacature wordt duidelijk dat de kandidaat-rector van aanpakken moet weten. De ingezette weg van vernieuwing – waarbij de afgelopen jaren onder meer de Jheronimus Data Science Academy in Den Bosch werd opgericht en het wetenschappelijke impactprogramma vorm kreeg – moet voortgezet worden. Het gaat erom aanwezige potentie te verzilveren. Er wordt gevraagd om ‘scherpe, strategische keuzes’.

Daarbij vindt de universiteit het belangrijk dat er draagvlak is voor genomen besluiten. Decanen, directeuren, de medezeggenschap en andere betrokkenen moeten meegenomen worden in de besluitvorming, want zij moeten uiteindelijk handen en voeten geven aan de plannen. Verbinding wordt ook belangrijk gevonden met de andere leden van het College van Bestuur (CvB) en de buitenwereld: andere hogeronderwijsinstellingen, het bedrijfsleven, overheden, organisaties en alumni.

Hoewel er in het bijna 92-jarige bestaan van de universiteit nog nooit een vrouw rector is geweest, wordt daar geen voorkeur voor uitgesproken. Eerder gebeurde dat wel bij de zoektocht naar een secretaris voor het CvB.

Bekijk zelf de vacature (PDF) om de hele wensenlijst te zien. Er wordt geen uiterste reactiedatum vermeld, of de datum waarop de kandidaat kan beginnen. Dat laatste zal waarschijnlijk juni van dit jaar zijn, dan loopt de termijn van zittend rector Emile Aarts af.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.