Boekengeld naar goede doelen

De jaaropbrengst van Books 4 Life Tilburg werd zaterdag 9 februari in het sportcentrum uitgedeeld aan een aantal goede doelen. In totaal werd een bedrag van 18.500 euro verdeeld. De helft daarvan gaat altijd naar Amnesty International en Oxfam Novib. De andere helft gaat naar erkende goede doelen die door de vrijwilligers zelf zijn aangedragen of die zich ervoor hebben aangemeld.

Books 4 Life is de boekenkringloopwinkel in de kelder van het Cobbenhagengebouw. De stichting is ooit door Tilburgse studenten opgericht, maar is inmiddels flink uitgegroeid. “We zitten in zes Nederlandse universiteitssteden en het concept is nu ook op twee plekken in Oostenrijk overgenomen,” zegt woordvoerder Tony Liem. De kelderwinkel in Cobbenhagen wordt door Tilburg University kosteloos beschikbaar gesteld aan de stichting, meldt Liem. “Voor veel Tilburgers is de campus wel een drempel waardoor ze minder snel naar onze winkel komen. We zitten ook redelijk verstopt, waardoor niet iedereen op de universiteit ons weet te vinden. Maar toch mogen we niet klagen. Al met al zijn we redelijk tevreden met de omzet van 18.500 euro, dat is evenveel als vorig jaar.” De omzet van alle zes Books 4 Life winkels in Nederland bedroeg dit jaar zo’n 125.000 euro.

Er zijn in de loop der jaren al heel wat organisaties geholpen met donaties van de boekwinkel, zegt Liem, lokaal, regionaal en ook landelijk. Dit jaar ging de vrij te besteden helft van de omzet naar Amref Flying Doctors, Colour 4 Kids, Lubofu, Unu Pinkin en Norbertijnen.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.