Veganistische studentenvereniging in Groningen

Medestudenten kennis laten maken met de voordelen van een plantaardig dieet. Dat is het doel van de nieuw opgerichte Vegan Student Association (VSA) in Groningen. Het is voor zover bekend de eerste veganistische studentenvereniging in Nederland.

Met veganistische hapjes en drankjes en livemuziek viert de veganistische studentenvereniging haar lancering aankomende zaterdag in een kroeg in Groningen. Initiatiefneemster en tevens voorzitter Alicja Jeleńska zegt in Ukrant dat de ‘jonge en levendige’ stad Groningen een plek is waar veganisten prima uit de voeten kunnen. “Het leven van een veganist is er supermakkelijk”, vertelt ook penningmeester Sofia Lindholm. “Met de alsmaar groeiende keuze in supermarkten en restaurants.”

Interesse

Er is interesse voor de club en haar doelstelling, schrijft Ukrant. Aan het begin van het studiejaar kwamen er meer dan dertig mensen naar een eerste bijeenkomst in de Universiteitsbibliotheek. Een paar maanden later keken ruim zeventig mensen naar de documentaire Dominion, over de misstanden in de moderne veeteelt. Ook de ‘potlucks’, waar bezoekers zelf veganistische maaltijden meenemen en met elkaar delen zijn populair.

VSA is overigens niet alleen toegankelijk voor veganisten, ook vegetariërs en geïnteresseerden zijn welkom.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.