Workshop: Fikry El Azzouzi leert studenten een vlijmscherpe column schrijven

Workshop: Fikry El Azzouzi leert studenten een vlijmscherpe column schrijven

Schrijver en columnist Fikry El Azzouzi geeft aankomende maandag een workshop column schrijven aan Tilburgse studenten. De studenten zullen zich in hun columns wagen aan de controverse rond de Boekenweek 2019. De beste column verschijnt op Diggit en zal worden voorgedragen tijdens het Tilt Festival op 30 maart.

Nooit eerder was de publieke discussie zo groot over het thema van de Boekenweek. Dat twee mannelijke schrijvers met het thema ‘Moeder de vrouw’ aan de slag zouden gaan, voor zowel het boekenweekgeschenk als het boekenweekessay, leidde tot veel kritiek. En uiteindelijk ook tot de belofte dat de verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke Boekenweekauteurs in de komende jaren gelijk zal zijn.

De Boekenweekophef vormt het uitgangspunt van de columns die studenten maandag schrijven onder begeleiding van de Vlaamse schrijver Fikry El Azzouzi, die eind september op uitnodiging van literair festival Tilt al een bezoek aan Tilburg bracht als writer-in-residence.

De organisatie van de workshop wordt gedeeld door Tilt, Animo, Diggit en de TiU-opleiding Online Culture. Alle studenten van Tilburg University kunnen de workshop volgen. De workshop vindt op maandag 25 februari plaats in bibliotheek de LocHal, van 16.15-uur. De voertaal is Engels. Meedoen? Je kunt je registreren door een e-mail te sturen naar secretary@animotilburg.nl.Fikry El Azzouzi (1978) debuteerde in 2010 met Het Schapenfeest. Daarna schreef hij verschillende romans, bekroonde theaterteksten en columns voor De Morgen en De Standaard. Als writer-in-residence voor Tilt trad hij afgelopen najaar in de voetsporen van schrijvers als Yves Petry, Maartje Wortel en Ilja Leonard Pfeiffer. Tijdens zijn verblijf in Tilburg verkende hij de stad, gaf hij colleges aan Tilburg University en deed hij inspiratie op voor een magisch-realistisch verhaal dat hij op 30 maart tijdens het Tilt Festival presenteert.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.