Tilburg wil nachttrein terug

Eerder weg van een feestje of een concert om de laatste trein te pakken? Dat is binnenkort misschien niet meer nodig. Tilburg wil dat er weer nachttreinen gaan rijden in Brabant. Deze week pleitte de Tilburgse gemeenteraad unaniem voor de terugkeer van een Brabants nachtnet, met aansluiting op het nachtnet van de Randstad.

Sinds 2015 rijden er geen nachttreinen meer in Brabant. De provincie en gemeenten wilden de hoge kosten van de aansluiting op het nachtnet van de NS niet meer betalen. Maar daar komt Tilburg nu op terug.

De gemeente is unaniem van mening dat de voordelen van een nachtnet opwegen tegen de hoge kosten ervan. Tilburg moet ook ’s nachts goed bereikbaar zijn, vindt de gemeenteraad, want dat zou het culturele nachtleven en het vestigingsklimaat van de stad sterk ten goede komen. “Je weet dat treinen ’s nachts nooit rendabel zullen zijn”, lichtte gemeenteraadslid Bas van Weegberg (GroenLinks) toe in een reactie aan Omroep Brabant. “Het kost geld, maar dat is het ook waard.”

Of de nachttrein daadwerkelijk zal terugkeren naar Tilburg is afhankelijk van het animo elders in de provincie. Een Brabants nachtnet zal een “gezamenlijke investering” vergen van de betrokken steden en de provincie, aldus Van Weegberg.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.