Studenten TSB hebben volgend jaar geen meivakantie

Waar is de meivakantie gebleven? Dat vroegen leden van studentenfractie Stimulus dinsdagmiddag tijdens de faculteitsraad van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences, toen het nieuwe jaarrooster van de faculteit werd besproken. 

In het collegejaar van 2019-2020 is van de meivakantie een onderwijsweek gemaakt, om elders in het rooster ruimte te scheppen voor een extra herkansingsweek. Studentenfractie Stimulus wil dat dit wordt teruggedraaid.

Het schrappen van een vrije week zet het studentenwelzijn verder onder druk, aldus de fractie. Bovendien valt de geschrapte vakantieweek samen met de studietrips van veel Tilburgse verenigingen. Door de roosterwijziging kunnen studenten van TSB volgend jaar mogelijk niet aan die studiereizen deelnemen.

Stimulus-voorzitter Youri Spapens voegde daar nog aan toe dat de universiteit in de geschrapte vakantieweek toch al twee dagen gesloten is vanwege Hemelvaart. “Je wint er effectief dus maar drie onderwijsdagen mee.”

Aan de studiereizen is bij het maken van het jaarrooster niet gedacht, reageerde decaan Jantine Schuit. Ze zegde toe dat het faculteitsbestuur nog eens gaat kijken naar de mogelijkheden in het rooster. Voor het academische jaar 2019-2020 zal dat echter weinig verschil maken. “Voor het komende collegejaar kan de jaarindeling niet meer worden aangepast, maar misschien kunnen we voor het jaar daarna een andere oplossing vinden.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.