Genomineerden E. du Perronprijs 2018 bekend

Schrijvers Jan Leyers, Ilja Leonard Pfeijffer en Jolande Withuis zijn de genomineerden voor de E. du Perronprijs 2018. De uitreiking is dinsdagavond 16 april in de Glazen Zaal in de LocHal in Tilburg. Hoogleraar Gloria Wekker houdt tijdens deze avond de achtste E. du Perronlezing. 

De prijs gaat naar personen of instellingen die een bijdrage leveren aan een beter begrip binnen de multiculturele samenleving. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 2500 euro en een textielobject ontworpen door Moyra Besjes en Natasja Lauwers van ontwerpbureau by aaaa.

De Belgische Jan Leyers is genomineerd voor zijn boek Allah in Europa. Het reisverslag van een ongelovige. In zijn boek gaat hij tijdens zijn reis op zoek naar ‘een Europese versie van de Islam’.

Ilja Leonard Pfeijffer, winnaar van de E. du Perronprijs 2015, krijgt de nominatie voor zijn boek Grand Hotel Europa. Hij neemt de lezer in zijn roman mee naar een hotel dat een metaforisch beeld is voor Europa: de geschiedenis is groot en het heden is op allerlei manieren ontspoort. Er is veel consumentisme, geen engagement en er zijn geen nieuwe idealen. 

Jolande Withuis is genomineerd voor haar boek Raadselvader. Kind in de koude oorlog. Het boek is een biografie over haar communistische vader Berry Withuis, die tegelijkertijd een autobiografische reflectie biedt.

De E. du Perronprijs is een initiatief van de Gemeente Tilburg, de Tilburg School of Humanities & Digital Sciences en Kunstloc Brabant. Margot Vanderstraeten nam de prijs vorig jaar in ontvangst voor haar boek Mazzel tov.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.