Universiteit Utrecht sluit deuren na schietpartij tram

Bij de Universiteit Utrecht is het universitaire crisisprotocol in werking gesteld. Medewerkers en studenten wordt geadviseerd De Uithof niet te verlaten.

De Universiteit Utrecht houdt de deuren dicht naar aanleiding van de schietpartij in een tram in Utrecht. De politie houdt rekening met een terroristisch motief. De dader is nog voortvluchtig, de gemeente Utrecht waarschuwt op Twitter dat nieuwe incidenten niet zijn uitgesloten.

Ook panden van de universiteit in de binnenstad zijn gesloten. Bedrijfshulpverleners staan bij de deuren om mensen te adviseren binnen te blijven. Alleen mensen die zich kunnen legitimeren mogen naar binnen.

Universiteitsmedium DUB meldt dat de sfeer in een pand aan de Drift “gelaten doch nieuwsgierig” is. Er heerst geen paniek onder de aanwezige studenten en medewerkers.

Het UMC Utrecht heeft een noodhospitaal geopend voor de slachtoffers van de schietpartij. Om hoeveel slachtoffers het gaat is nog niet bekend.

Hogeschool ook gesloten

Ook de Hogeschool Utrecht heeft haar deuren gesloten en adviseert studenten om thuis te blijven, meldt hogeschoolmedium Trajectum. Er is extra toezicht geplaatst bij de ingangen van alle panden.

Het openbaar vervoer in Utrecht is stilgelegd en het dreigingsniveau is opgevoerd naar 5, het hoogste niveau.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.