Aliens brengen universiteit in kaart

Sinds enige weken zijn ze overal te zien op de universiteit: stickers met alien-ogen. Officieel heten ze anders: 3D Survey Point. Maar wat het ook is, er is maar één conclusie mogelijk: iets of iemand houdt deze universiteit goed in de gaten.

Dat klopt, zegt hoofd Real Estate Paul Hoeijmans. Die ogen zijn namelijk meetpunten waarmee de campus en de daarop aanwezige gebouwen met behulp van lasers digitaal in kaart worden gebracht. Hoeijmans: “Als alles klaar is, kun je bij wijze van spreken achter je bureau precies de breedte van een kozijn opmeten.” Sterker nog, het onderzoek gaat ook de diepte in. Met grondradar worden deze weken ook buizen, kabels en leidingen (en eventuele nog onontdekte archeologische schatten) onder de grond precies in beeld gebracht. 

mensaogenklein

Al dat onderzoek heeft vooralsnog maar één specifiek doel: meten is weten. Plannen voor een digitale Tilburg University waar je met een VR-helm doorheen kunt banjeren, of zombies kunt bestrijden, zijn er vooralsnog niet. Wat er wel is, zegt Hoeijmans: een virtuele rondleiding. Met Google Streetview kun je nu al een digitaal wandelingetje over de campus maken vanachter je computer. Je kunt daarbij zelfs een kijkje nemen in verschillende gebouwen. Het Sportcentrum is er recent bijgekomen, vertelt Hoeijmans, en binnenkort komt ook de Cube.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.