Hayarpi: “We hebben eindelijk een verblijfsvergunning gekregen”

Hayarpi: “We hebben eindelijk een verblijfsvergunning gekregen”

Hayarpi mag definitief in Nederland blijven. Dat liet de Tilburgse studente gisteren weten via een bericht op Twitter. Maandenlang zat zij samen met haar ouders en broertje en zusje in kerkasiel in Den Haag om te voorkomen dat ze terug moesten naar Armenië.

“We hebben alle moeilijkheden samen gedragen. We hebben eindelijk een verblijfsvergunning gekregen. Dank jullie wel allemaal voor jullie steun, jullie gebeden, kaarsjes etc!”, schreef Hayarpi op Twitter.

De Protestantse kerk Den Haag liet in een persbericht weten dat diverse andere gezinnen de afgelopen tijd al een vergunning kregen dankzij de verruiming van het kinderpardon. Gisteren kwam eindelijk ook het verlossende woord voor de familie Tamrazyan zwart op wit. Het hele gezin krijgt een verblijfsvergunning.Dichtbundel

Het was een bijzondere week voor Hayarpi want op 22 maart werd haar dichtbundel Aards Verdriet & Hemelse Vreugde in buurt-en-kerkhuis Bethel gepresenteerd. De plek waar het gezin zich maandenlang schuil hield en waar veel van de gedichten ook werden geschreven.

De opbrengsten van de dichtbundel zijn bedoeld om gezinnen te helpen die een kinderpardon-verblijfsvergunning willen aanvragen, maar daar niet de financiële middelen voor hebben.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.