Vermeende aanrander volgt colleges online na petitie

Een studente van de Erasmus Universiteit hoeft geen verplichte hoorcolleges meer te volgen met haar vermeende aanrander. De petitie die zij begon om niet langer met hem geconfronteerd te worden, heeft effect gehad.

Cece Dao, studente van international bachelor communication & media, zegt in 2017 te zijn aangerand door een medestudent. Ze bleef hem zien bij verplichte colleges en had last van angstaanvallen. Ze startte een petitie waarin ze eist dat hij, in afwachting van politieonderzoek, geschorst wordt.

De petitie, die inmiddels ruim 2.400 keer is ondertekend, heeft het bestuur van de Erasmus tot maatregelen gedwongen. De verplichte colleges worden nu opgenomen voor de vermeende aanrander zodat Dao hem daar niet meer tegenkomt. “Het is een kleine stap, maar we hebben wel iets bereikt”, zegt ze tegen Erasmus Magazine.

HOP, Inge Schouten

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.