Gerine Lodder door naar finale Wetenschapstalent 2019

Universitair docent ontwikkelingspsychologie Gerine Lodder maakt kans op de titel Wetenschapstalent 2019. Naast de titel ontvangt de winnaar ook een bedrag van 2500 euro.

Lodder onderzoekt eenzaamheid onder jongeren. Uit haar onderzoek blijkt dat dit een groot probleem is, waarvoor geen universele oplossing bestaat. Haar onderzoek leidde zelfs tot Kamervragen en een aangenomen motie die ervoor pleitte om de aandacht niet alleen op ouderen maar ook op jongeren te richten.

De andere finalisten zijn Alie de Boer (Maastricht University), Jonas Lembrechts (Universiteit Antwerpen) Zoë Robaey en Matthieu de Schipper (beiden Technische Universiteit Delft). Voor de titel zijn meer dan vijftig kandidaten voorgedragen door Nederlandse en Vlaamse universiteiten en kennisinstellingen. De top vijf kwam tot stand door een juryoordeel en een publieke stemronde.

De prijsuitreiking vindt plaats op 31 mei tijdens het evenement New Scientist Live in TivoliVredenburg in Utrecht. Op het evenement geven de vijf talenten een presentatie over hun onderzoek. Ook zijn er voorafgaand de prijsuitreiking colleges van primatoloog Frans de Waal, moraalfilosofe Katleen Gabriels en astrobiologe Inge Loes ten Kate.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.