Massagestoelen in UB tegen examenstress

Last van examenstress en kan je wel wat ontspanning gebruiken? Tilburg University plaatst tijdens de tentamenweken twee elektrische massagestoelen die je weer volledig tot rust laten komen.

De universiteit vroeg studenten wat zij kan doen om de druk tijdens de tentamenperiode te verlichten. Het antwoord: een stressverlagende zetel. De stoelen staan van 23 mei tot 15 juni in de bibliotheek, in de buurt van de balie. Je hoeft alleen maar te gaan zitten en de stoel drukt, klopt, kneedt en trilt je weer volledig zen.

Stress onder studenten is een probleem dat al langer speelt. Universiteiten proberen met creatieve oplossingen de druk te verminderen. Zo bedacht een kunststudent uit Amerika een ‘Cry Closet’, richtte de Universiteit van Amsterdam een puppykamer in en stond voor studenten van de Universiteit Utrecht begin mei een Wellbeing Week op het programma.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.